címer 2

  Nagybőgő, hegedűszó, népdalok és játékok színesítették óvodásaink télbúcsúztató táncházát, melyet a Csoóri Sándor Alap támogatásával tartottunk az Epöli Tündérkert Óvodában a farsangi időszakban.
  Halmos Attila és zenekara muzsikájára rophatták gyerekek és szüleik. A hangszersimogató alkalmával pedig ki is próbálhatták a hegedűt, brácsát, kobozt vagy akár a nagybőgőt. Örömmel láttuk szülők és pedagógusok, hogy szakértő segítséggel, a legkisebbek is csodálattal, de bátran nyúltak akár a hangszerhez. A pályázatnak köszönhetően ez az esemény egy ingyenes programsorozat része volt, ahol az apróságok belekóstolhatnak az ünnepekhez kapcsolódó népszokásokba, dalos játékokkal, népi hangszerekkel ismerkedhetnek meg. Halmos Zsuzsa néptáncoktatónk hosszú ideje a magyar néptánc alapjaira tanítja óvodásainkat, így a felcsendülő népzenei dallamok már ismerősek voltak számukra. Ismerős dalokra pedig könnyedén perdülnek táncra a lábak, így közös tánccal teljesedett ki a mulatság. A táncház végén frissen sütött csörögefánk volt a megérdemelt jutalom.
  Ahogy a fenti esemény is szemlélteti óvodánk fontos célkitűzése, hogy a hagyományőrzést tudatosan építsük be nevelői munkánkba. A magyarságtudat erősítése mellett azért fordítunk komoly figyelmet a közösségteremtésre, mert hisszük hogy a kis települések életében ez a szokásosnál is fontosabb pedagógiai cél. Bízunk benne, hogy a jövőben is lehetőségünk nyílik minél több hasonló program megszervezésére az epöli apróságok és családjuk örömére.

Kardos Boglárka óvodavezető


 

Pályázatok

infoblokk page

Elektronikus ügyek

onkor

Magyar Falu Program

Go to top